De best gelezen blogs van 2020

In 2020 hebben we een groot aantal blogs geschreven op de website. Deze blogs zijn gedeeld op onder andere: Instagram , Linkedin en Facebook . Hieronder vind je meer informatie over onze populairste blogberichten over online Nederlandse lessen van 2020:


1. Wat geef je aan iemand die in het buitenland woont?

Ik kan me goed voorstellen dat je het lastig vindt om een cadeau te kopen voor iemand die in een ander land woont. Ik merk het zelf ook. Het is ontzettend leuk om onverwachts een cadeautje te krijgen van iemand die in een ander land woont. Ik gebruik vaak Bol.com om vrienden en familieleden in Nederland Ć©n het buitenland te verrassen. Ik heb in dit blog een aantal cadeautips voor mensen die in buitenland wonen op een rijtje gezet voor je

2. Het team van Meester Max

Als we de statistieken bekijken via Google Analytics, zien we dat de pagina met het team van Meester Max ook ontzettend populair is. Naast de homepage en de pagina met cadeautips, zijn de bezoekers van onze website benieuwd naar wie er allemaal werken bij Meester Max. We hebben een ontzettend leuk team dit jaar. We hebben een teamchat, we bespreken samen de leerlingen en de lessen en we hebben zo nu en dan een online teamvergadering. Natuurlijk hebben we in de zomer de Meester-Maxdag waarbij we met bij elkaar komen om de nieuwe plannen te bespreken en de successen van afgelopen jaar te vieren.

3. Wat doet Meester Max?

Op deze pagina wordt overzichtelijk weergegeven wat ons aanbod uniek maakt. Aan de hand van 4 pijlers heeft het expertteam de basis gelegd voor onze unieke aanpak. Iedere leerling is anders en iedere leerling verdient een eigen aanpak. Wij zijn het allerbest in maatwerk, flexibiliteit en adaptief onderwijs. Bekijk deze pagina voor meer info over de 4 pijlers.

4. IB Dutch bij Meester Max

De laatste jaren onderwijzen we leerlingen op internationale scholen in Nederland, Nigeria, Wales, Engeland, Italiƫ en Spanje. Wij werken samen met deze IB-scholen om individuele leerlingen aan hun diploma te helpen. Wij bieden ze de online Nederlandse IB-lessen en de scholen bieden op locatie de support. De lessen vinden gedurende de schooldagen plaats en we bereiden samen met de leerlingen de zogenoemde 'internal' en 'external exams' voor. Van 'Dutch Ab Initio' tot 'Dutch Language & Literature' en 'Dutch SSST'. Zodra de school het heeft besproken met het IB, kunnen wij samen aan de slag.

5. Kinderen van expats studeren in Nederland

Judith Aarts is studiekeuzeadviseur voor jongeren in het buitenland. Naast het begeleiden van jongeren in Nederland heeft ze zich met EducatioNL gespecialiseerd in het online coachen van Belgische en Nederlandse expat-jongeren die een studiekeuze maken op afstand. Een studiekeuze maken kan erg lastig zijn. Bij jongeren Ć©n hun ouders roept dit soms vragen op en kan het zelfs zorgen voor keuzestress. Judith schreef een gastblog op onze website. Dit bleek ook een vaak bezochte pagina.

6. Het letterwiel van Meester Max

Het Meester Max Letterwiel zorgt voor afwisseling tijdens de online Nederlandse lessen van Meester Max. Tijdens het begin van de les is het belangrijk om de aandacht van de leerling te hebben. Door het letterwiel te gebruiken voor een woordspel, zorgt de docent ervoor dat de leerling bij de les is. Als een les langer duurt, zet de docent het letterwiel in om in de pauze even op een leuke manier met de geleerde oefenstof om te gaan. Herhaling is immers ontzettend belangrijk. Voor sommige leerlingen zijn de laatste vijf minuten van de les het leukst. Sommige docenten zetten bij sommige leerlingen dan het letterwiel in om de les op een leuke manier af te ronden. Lesplezier is immers ontzettend belangrijk bij het opbouwen van intrinsieke motivatie.

7. Zeven voordelen van ons Nederlands afstandsonderwijs

Er zijn veel voordelen op het gebied van onze Nederlandse lessen . Juist omdat we geen vaste aanpak hebben, kunnen we voor iedere specifieke gezinssituatie een aanbod creƫren dat effectief en tijdsefficiƫnt is. Vaak merken we dat we met een uur lestijd, dus 36 uren per schooljaar, op hetzelfde niveau kunnen blijven als kinderen in het Nederlandse onderwijssysteem. Vind jij het lastig om nu Ʃcht te begrijpen wat ons uniek maakt? Door dit bericht te lezen, krijg je meer over onze online Nederlandse lessen te weten.