VertrekNL ondernemersprijs

Meester Max is door de jury aangewezen als de winnaar van de VertrekNL Ondernemersprijs 2019. Lees meer over de ondernemersprijs op deze pagina.

Gratis boek!

Ben jij 11 jaar of ouder en ga je een strippenkaart aanschaffen voor online Nederlandse lessen van Meester Max? Dan krijg jij, zolang de voorraad strekt, een gratis exemplaar van 'Borealis', geschreven door Marloes Morshuis, cadeau!


Wil jij een gastblog schrijven?

Wil jij graag een gastblog schrijven voor onze website? Heb jij een goed verhaal, ben jij een expert op het gebied van de Nederlandse taal, afstandsonderwijs, NT2-leerlingen, expats of iets anders? Stuur dan zeker een e-mail naar contact@meestermax.nl  en pitch je idee.


Jeremy's leestips

Jeremy houdt van lezen en Jeremy houdt van schrijven. Hij vertelt meer over 'Gips' van Anna Woltz en 'De Tovenaars van Ooit' van Cressida Cowell.

Nominatie NBCC Award

Meester Max is genomineerd voor de NBCC Stronger Together Award 2019. Meester Max is 50% Nederlands en 50% Engels. Lees meer over de nominatie voor de NBCC Award op deze pagina.

Bijscholing

Als docent heb je heel veel te leren. Je leert iedere les nieuwe dingen, net zoals de leerlingen dat doen. Op verschillende manieren werkt Meester Max aan het up-to-date blijven van de kennis en expertise van het team. Lees in dit artikel meer over de workshops, conferenties en evenementen die we zoal bijwonen.

Juf Roos zingt leuke ouderwetse liedjes

Jongetjes en meisjes die in het buitenland opgroeien, kunnen met behulp van de video’s en liedjes van juf Roos op een leuke manier kennismaken met de Nederlandse taal. Door de liedjes te zingen, automatiseren de kleuters de woordvolgorde en uitspraak van de verschillende woorden.


Interview Rob

"Ik vind het heel leuk om les te geven. Ik sta met plezier in de klas. Ik geniet ervan wanneer ik leerlingen zie groeien. Graag wil ik me verder ontwikkelen op het gebied van lesgeven in het International Baccalaureate." Lees in het interview meer over Rob, de oprichter van Meester Max.


Klassieke leestips

Het lezen van Nederlandse leesboeken is erg belangrijk voor het ontwikkelen van verschillende vaardigheden op het gebied van de Nederlandse taal. In dit overzicht geeft Meester Max een aantal klassieke leestips.


Boekenzoeker

Boekenzoeker is een website voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. In deze blog lees je meer informatie over deze nieuwe boekenzoekmachine.