7 voordelen van ons Nederlands afstandsonderwijs


Veel ouders weten precies wat ze willen. Ze weten wat de leerbehoefte is, waar extra aandacht aan besteed moet worden en wat goed werkt voor hun kind of kinderen. Je kunt contact met ons opnemen om onze vragenlijst te ontvangen. In deze vragenlijst kun je ons heel duidelijk aangeven wat jullie specifieke situatie is. Wij kunnen dan aan de hand van die informatie met een voorstel komen op het gebied van de aanpak. Waar andere aanbieders standaard werken met hele methodes, verplichte hoofdstukken, veel huiswerk en ook nog eens veel tijd besteden aan toetsen, bieden wij juist de gecontroleerde aanpak; je geeft zelf aan hoe jij het onderwijs georganiseerd wil hebben. Ook al zijn we bij Meester Max ‘fan’ van het NOB, we zijn bewust niet aangesloten bij deze stichting. Onze doelgroep wil immers niet altijd alle vaardigheden inoefenen. Daarnaast hoeven veel ouders ook helemaal geen 120 uren per jaar (per kind), een aantal dat door de Nederlandse Onderwijsinspectie wordt aangehouden.


Er zijn veel voordelen op het gebied van onze Nederlandse lessen . Juist omdat we geen vaste aanpak hebben, kunnen we voor iedere specifieke gezinssituatie een aanbod creëren dat effectief en tijdsefficiënt is. Vaak merken we dat we met een uur lestijd, dus 36 uren per schooljaar, op hetzelfde niveau kunnen blijven als kinderen in het Nederlandse onderwijssysteem. Vind jij het lastig om nu écht te begrijpen wat ons uniek maakt? Door dit bericht te lezen, krijg je meer over onze online Nederlandse lessen te weten.


"Tell me, and I'll forget. Show me, and I may

remember. Involve me, and I'll understand."

Chinese Proverb


1. Individuele aandacht

Vaak krijgen we e-mails van ouders die op dit moment hun kinderen naar een NTC-school sturen. Het is immers fijn om met Nederlandse kinderen en ouders in contact te komen en om de cultuur samen te behouden. Wat blijkt, is dat de individuele aanspreekbaarheid tijdens de les, de intensiviteit voor de leerlingen en de effectieve feedback vaak achterblijft. Wanneer je een fijne leslengte hebt gevonden met de docent, vaak is dat 60 minuten (soms een kwartier korter of langer), dan kun je super efficiënt werken. Door een uur intensief te werken, bespaar je een rit in het weekend voor de 3 uur durende les. Aan de hand van de fouten van de vorige les en de vooropgestelde persoonlijke leerdoelen, wordt er een week later weer een efficiënte les gepland.


2. Leerlingen vinden het fijn om te beeldbellen

Laten we de leerlingen niet vergeten! Leerlingen geven aan het heel fijn te vinden om vanuit huis, hun eigen comfortabele plekje, de Nederlandse lessen te volgen. Natuurlijk is het in het begin wel even spannend, maar na een aantal lessen blijkt er vaak een heel fijne leerling-docentrelatie te ontstaan. Leerlingen kunnen alle vragen stellen die ze hebben, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat iemand anders zich daar druk om maakt. Ook ervaren ze het als lekker rustig. Er zijn namelijk geen andere leerlingen die de boel kunnen verstoren. Leerlingen kunnen hun eigen passies en ervaringen gebruiken tijdens de lessen en ze kunnen aangeven wat ze fijn vinden werken en wat niet. Sommige leerlingen gebruiken een kladblok of schrift en schrijven daar al hun opdrachten in. Sommige leerlingen gebruiken de meeloper om de planning en het overzicht te bewaren. Andere leerlingen gebruiken Google Drive om de werkbladen te openen en bewerken. Leerlingen leren door deze manier van onderwijs zelfstandig te werken en gerichte vragen te stellen.


3. Nederlandse les van een échte meester of juf

Door de leraar of lerares in het echt te zien, is er een echte onderwijssituatie ontstaan. Dikwijls krijgen we van ouders te horen dat ze overstappen van andere online aanbieders, omdat er amper contact is met de docent. Als er al online lessen zijn, duren ze erg kort (20 minuten voor 50 euro!) en worden ze niet op consistente basis ingepland. Door juist iedere week een les te hebben die precies aansluit bij de spanningsboog, de interesses en de leerdoelen van de leerling, zorgen we ervoor dat de leerling vanzelf intrinsiek gemotiveerd raakt. Bij ons betaal je dus geen lesgeld voor het online ontwikkelde materiaal, je betaalt bij ons voor de effectieve les met een bevoegde docent.


4. Online lessen, waar je ook woont

Wij werken, en hebben gewerkt, met leerlingen uit Engeland, Frankrijk, Italië, Marokko, Spanje, Zweden, Puerto Rico, Nigeria, Israël, Brunei, Amerika, Zuid-Afrika, Kenia en natuurlijk Nederland. Waar ter wereld je ook woont, we kunnen je Nederlandse lessen op maat aanbieden. Een aantal van onze leerlingen zitten op een internationale school, andere leerlingen gaan naar het reguliere onderwijs. Woon jij in een ander land en heb je interesse in een gratis proefles ? Stuur ons dan een berichtje.


5. We werken met ervaren docenten

Door het COVID-19 virus zijn veel scholen overgegaan op online lessen. Leerlingen verspreid over de hele wereld zijn kennis aan het maken met deze manier van leren. Wij hebben docenten in ons team die overdag (soms part time) voor de klas staan in Nederland. Ze kiezen er voor om in de avonduren of in het weekend enkele extra lessen te verzorgen aan de leerlingen van Meester Max. Het is voor ons echt heel leuk om te werken met deze doelgroep. Vaak maken de leerlingen gigantische groeisprongen in korte tijd, iets dat heel waardevol is voor een docent. Wij hebben al meer dan 2500 lessen verzorgd aan meer dan 70 leerlingen.


6. Een flexibele aanpak

Wij hebben ervaring met allerlei verschillende gezinnen. Wij hebben door de camera van de laptop of de tablet al bij veel gezinnen binnen mogen kijken. Ieder gezin is anders, ieder gezin behoeft dus een andere aanpak. Sommige gezinnen willen in de vakanties even stoppen met de lessen, andere willen juist dubbele lessen. Sommige gezinnen verplaatsen een les vanwege een sporttoernooi of een verjaardagspartijtje, andere gezinnen besluiten om even een aantal maanden te pauzeren. Bij ons kan het allemaal. Je schaft bij ons een aantal uren aan. Je bepaalt dan, in overleg met de docent, hoe lang jouw lessen gaan duren. Dan wordt ieder uur dat daadwerkelijk wordt gegeven van jouw gekochte uren afgeteld. Zo zorg je ervoor dat je niet onnodig betaalt voor een dienst die je niet gebruikt. We zien dat concurrenten vaak met lesgeld werken voor een heel schooljaar. Omdat we hebben geluisterd naar onze ouders, zijn wij daar van weggestapt. Bij ons kun je zelfs de overgebleven uren meenemen naar het volgende schooljaar!


7. Gratis uitproberen

Wij merken dat veel ouders het best wel spannend vinden. Ze vinden het best een grote stap om te kiezen voor online Nederlandse lessen . Wellicht dat het sinds de coronaperiode wat duidelijker is geworden voor een aantal ouders. Online onderwijs kan ontzettend goed werken. Het is belangrijk dat er duidelijke doelen zijn, dat er eerlijk en open wordt gecommuniceerd en dat de leerling intrinsiek gemotiveerd is. Bij ons kan iedereen een gratis les aanvragen. Onze experts hebben een vragenlijst opgesteld waardoor jij ons een volledig beeld kan geven van jullie unieke situatie. Na het invullen van dit formulier word je gekoppeld aan de docent die het best past bij jullie leerdoelen en beschikbaarheid. Na zo'n gratis les kun je ons laten weten wat je ervan vond. Ook zullen wij een advies kunnen uitbrengen op het gebied van de ideale leslengte om mee te beginnen. Heb jij behoefte om kennis te maken en om ons iets meer te vertellen over jullie specifieke aanpak? Ben je op zoek naar maatwerk en wil je graag een gratis proefles aanvragen? Stuur ons een e-mail of neem contact met ons op via het contactformulier .