De beste expatkampen in Nederland

Er zijn verschillende aanbieders van expatkampen in Nederland. Een expatkamp is een ideale mogelijkheid om je zoon of dochter een extra boost te geven op het gebied van de Nederlandse taal. Meester Max zet de expatkampen voor jou op een rijtje:


  1. Expatkamp - De Nationale Sportkampen

De Nationale Sportkampen zijn voor het eerst georganiseerd in 2003. Zij organiseren sportkampen door heel Nederland, waarbij ze in vakanties de sportparticipatie willen stimuleren, door een gericht aanbod voor zowel breedte- als topsport. Woon jij in het buitenland, heb je Nederlandse roots en kan je niet wachten om weer naar Nederland te komen? Alles wat jij mist aan Nederland worden in een kamp samengebracht. Tijdens het Nationale Expatkamp beleef jij Nederland van top tot teen. Je praat Nederlands, bespreekt de Nederlandse cultuur en geschiedenis en, misschien wel het leukste: je eet typisch Nederlandse gerechten. Naast alle Nederlandse aspecten gaan we ook lekker sporten. We behandelen allemaal verschillende sporten. Van basketbal tot atletiek en van tennis tot voetbal. Super leerzaam en sportief!

Meer informatie over het expatkamp van De Nationale Sportkampen vind je op: www.nationalesportkampen.nl  1. Expat zomerkamp - Club Adventure jeugdvakanties

Al bijna 30 jaar organiseert Club Adventure zomerkampen voor Nederlandse kinderen uit binnen- en buitenland. Voor kinderen die in het buitenland wonen, is dat het Expat zomerkamp . Zij bieden een zomerkamp aan met verschillende thema’s. Een aantal voorbeelden zijn: Survivalkamp, gamekamp, bushcraftkamp en 'Just Girls'. Bij Club Adventure mengen de expat kinderen dus gewoon met de kinderen uit Nederland.

Als expat kind ben je vaak lange tijd in het buitenland en raak je gewend aan de cultuur en de taal van het land waar je woont en leeft. Het kan dan soms ook best lastig zijn de Nederlandse taal weer een beetje op te pakken als je weer in Nederland bent. Daarom is het goed en leuk om op een relaxte manier zonder enige verplichtingen met jeugd uit Nederland op te trekken.

Je leest meer over het expat zomerkamp van Club Adventures op: www.clubadventure.nl


  1. Taalkamp Nederlands - Vlamingen in de wereld

Vlamingen in de wereld organiseert deze zomer een taalkamp in België. Kinderen werken in kleine groepjes, gebaseerd op hun taalniveau, rond thema’s zoals dieren, het weer, wie ben ik, enzovoorts. De workshops zijn op een leuke interactieve manier ontworpen zodat je zelfs niet merkt dat je Nederlands aan het oefenen bent.

Het taalkamp wordt georganiseerd op een groen eilandje in het centrum van Gent. De deelnemers logeren er in alle rust en toch vlakbij het bruisende stadsleven. Het terrein beschikt over sportvelden (basketbal, tennis, volleybal) en twee gymzalen. De deelnemers logeren in individuele kamers.

Meer informatie over dit taalkamp van Vlamingen in de wereld lees je op www.viw.be


  1. Zomerkampen van zomerkampen.net

De website zomerkampen.net heeft een hele verzameling online staan van zomerkampen. Als je je kind(eren) niet naar een expatkamp wil sturen, kun je op deze website terecht voor kinderkampen, jeugdkampen en jongerenvakanties. Bootcamp, Musicalkamp, natuurzomerkamp, surfkamp, zeilkamp: noem maar op!

www.zomerkampen.net


  1. Zeilkampen - Vinea

Bij zeilschool De Steven worden verschillende zevendaagse zeilkampen georganiseerd. Leren zeilen is niet het enige belangrijke deze week. Op zeilschool De Steven is plezier ook erg belangrijk en daarom zorgt het team naast het zeilen voor onvergetelijke spellen tijdens de middag- en avondprogramma’s. Een kampvuur bouwen, verkleedpartijen, creatieve spellen en thema-avonden maken dat jouw zoon of dochter misschien wel nooit meer naar huis wil.

Voor meer informatie over de zeilkampen voor expats surf je naar: www.vinea.nl