Nominatie VertrekNL Ondernemersprijs 2019


Voorgeschiedenis

Op verschillende internationale scholen in Engeland verzorgt Rob sinds 2015 Nederlandse les. Daarnaast is hij via Meester Max Nederlandse privélessen gaan verzorgen aan huis. Steeds meer expats kregen de unieke en persoonlijke lesstijl in de gaten, waardoor de vraag te groot werd. Toen heeft hij besloten dat hij de expats (en hun kinderen) alleen nog maar online zou gaan lesgeven.

Het gaat heel goed. Er is veel behoefte aan Nederlandse les op maat. De ouder geeft duidelijk aan wat de verwachtingen zijn en wat de realistische investeringstijd is van de leerling. Aan de hand daarvan wordt er een persoonlijk leerplan ontwikkeld waarbij niet wordt gewerkt met gecomputeriseerde systemen. Er is juist persoonlijke aandacht. Er wordt adaptief gewerkt en er wordt gefocust op de kwaliteiten van de leerling om de vooraf gestelde leerdoelen te behalen.

Het idee!

Vanaf 1 september 2019 wordt Meester Max 2.0 gelanceerd. Een vernieuwde versie waarin Rob, samen met een team van experts en docenten nóg persoonlijker onderwijs gaat ontwikkelen voor Nederlanders in het buitenland. Iedere situatie is verschillend en leerdoelen / wensen passen niet in een onpersoonlijk, geautomatiseerd onderwijsprincipe dat wordt aangeboden bij de grotere spelers op de markt van afstandsonderwijs. De expats in het buitenland hebben behoefte aan flexibiliteit. Sommige expats willen 45 minuten les, sommigen willen alleen werken aan schrijfvaardigheid en anderen willen juist een specifiek taalexamen voorbereiden. Met een team van gepassioneerde en getalenteerde onderwijsenthousiasten wil Rob meer leerlingen verspreid over de hele wereld efficiënte lessen Nederlands bieden.

Er is op het internet een aantal aanbieders te vinden die online Nederlandse les bieden. Graag wil Rob met Meester Max onderscheidend zijn op het gebied van onze persoonlijke en professionele aanpak. Geen les is het zelfde en niet iedere leerling hoeft te werken met Veilig Leren Lezen, Taal Actief ofNieuw Nederlands. Daarnaast wil hij zelf nieuwe vaardigheden ontwikkelen op het gebied van ondernemen en leidinggeven. Ten slotte wil hij de leukste onderwijsbanen creëren waar gepassioneerde docenten en experts zich nóg verder kunnen ontplooien.

De nominatie

In het oktobernummer (nummer 37) van VertrekNL werd bekendgemaakt dat Meester Max één van de genomineerden is voor de VertrekNL Ondernemersprijs 2019. Je kunt de editie, ook vanuit het buitenland, via de website van Bol.com kopen.

Mochten we de VertrekNL Ondernemersprijs 2019 winnen, worden we dit schooljaar tijdens de transformatie gevolgd door 'het magazine voor wonen, werken en leven in het buitenland'.Zijn we de oudste?

Nee!

Zijn we de grootste?

Nee!

Zijn we de duurste?

Zeker niet!

Zijn we het meest flexibel?

Ja!


Voor maatwerk en persoonlijke aandacht ben je bij Meester Max aan het juiste adres.

Eind december (2019) wordt de winnaar van de VertrekNL ondernemersprijs bekendgemaakt. Houd social media in de gaten: @meestermax.nl & @vertreknl.