IB Dutch A - Literature - Literatuur - International Baccalaureate

Het IB (International Baccalaureate) biedt historisch gezien alleen Nederlands A: Literature SSST (school supported self-taught) voor afstandsonderwijs. Dit betekent dat het programma niet op de dagschool wordt gegeven. De student bereidt de examens voor door middel van zelfstudie onder begeleiding van een externe docent. Hoewel we deze service voor afstandsonderwijs ook aanbieden, hebben we gezien dat de meeste scholen of ouders de voorkeur geven aan een van de andere Nederlandse IB-cursussen die we aanbieden, bijvoorbeeld


- IB Nederlands: ab initio
- IB Nederlands B: language acquisition
- IB Nederlands A: Taal en Literatuur
- IB Nederlands A: Literatuur

Niet elke student vindt het gemakkelijk om online een IB-programma te volgen. De studenten met wie we werken, krijgen alle tijd die ze nodig hebben bij een van onze docenten om samen de cursus te doorlopen.

Hoewel we flexibiliteit bieden, zijn al onze online IB-cursussen gebaseerd hetvolgende:
- Al onze cursussen duren twee jaar.
- Onze ervaren IB-docenten geven de cursussen momenteel face-to-face op verschillende internationale scholen.
- We volgen de officiële IB-cursusgidsen.
- Onze studenten worden formeel beoordeeld op dezelfde manier als studenten in face-to-face cursussen.
- Wij bieden onze eigen oefenexamens aan en gebruiken officiële IB Dutch past papers om studenten voor te bereiden op hun examens.


Officieel gezien is er geen selft-taught versie voor Dutch B, Dutch Ab Initio en Dutch Language & Literature. In sommige gevallen geeft het IB en de huidige dagschool toestemming om IB Dutch B te volgen met een tutor/docent op afstand. Ouders die zoeken naar 'Pamoja Dutch' komen dan vanzelf bij Meester Max terecht. Neem contact op met de school van je zoon of dochter en vraag naar de mogelijkheid om een van deze cursussen te doen als uitzondering op de regel. Redenen voor het IB en de school om dit toe te staan zouden kunnen zijn dat leerlingen zijn verhuisd en al eerder B volgden op een andere school. Ook kan het zo zijn dat de school niet genoeg leerlingen heeft om een klas te starten en dus met individuele leerlingen komt te zitten die het dan kunnen doen via onze online begeleiding.Ik heb op wekelijkse basis twee of drie keer contact met mijn studenten. De ene student heeft meer sturing nodig als de ander. De ene student kiest voor IB Dutch - Literature , een andere student kies voor IB Dutch Language and Literature , de derde optie is Dutch B voor de leerlingen die het Nederlands als tweede taal hebben.

Rob - Docent IBDP


'We were looking for IB Dutch for my son. As we have a special situation, we were looking for special help. Meester Max could help my son with his IB SSST Dutch where other providers didn't fit.'

- Moeder, Italië


Wij hebben voor Meester Max gekozen omdat we behoefte hadden aan een persoonlijke aanpak. De docent van mijn dochter stopte halverwege het jaar en we moesten zelf op zoek naar een vervanger. Meester Max was voordeliger en flexibeler dan de concurrent. We zijn heel tevreden over de resultaten voor het IB Nederlands van mijn dochter.

- ouder, Engeland


Het IB probeert studenten veel ruimte te geven voor eigen inbreng en creativiteit. Rob gaf mijn zoon alle ruimte om zelf te kiezen welke literatuur er werd bestudeerd en waar de lessen over gingen. Dit alles met een prachtig resultaat: een 7 (hoogst haalbare cijfer)

- Moeder, Engeland


Tarieven IB-lessen

Het uurtarief voor IB-lessen is €87,- per 60 minuten. Dit geldt voor de volgende vakken:

- Dutch: pre-IB

- Dutch: Language ab initio

- Dutch B: Language acquisition

- Dutch A: Language and Literature

- Dutch A: Literature

- Dutch A: Literature (SSST) (self taught)

Per leerling wordt er aan het begin op basis van het jaarrooster van de leerling een exact urenaantal afgesproken. Aan de hand van dit urenaantal wordt de factuur opgemaakt. Lessen kunnen ook een andere leslengte hebben. Zo werken we met leerlingen die 3 lessen van 45 minuten hebben, leerlingen die een keer per week een les van 90 minuten hebben of leerlingen die twee lessen van een uur hebben. In overleg met de school en de ouders wordt bepaald wat de leslengte en het aantal lessen per week wordt.

Ouders of het contactpersoon van de school geven het jaarrooster inclusief de studiedagen voor docenten (inset-days), examenweken, lesvrije dagen en vakanties door. Zo wordt er per leerling het lesgeld voor desbetreffend schooljaar afgesproken aan de hand van de exacte lessen die zullen worden verzorgd.

Voorbereiding, nakijktijd, ontwerp van het curriculum aangesloten bij de gekozen thema's en literatuur, rapportcommentaren, administratie in IBIS en contact met de scholen zijn allemaal inbegrepen in het uurtarief.

IB Dutch - Meester Max - Rosella
IB Dutch - Meester Max - Rob

IB Dutch A - Literature - Literatuur - International Baccalaureate

Download hieronder de orignele subject briefs voor IB Dutch Literatuur SL en IB Dutch Literatuur HL