Jeremy's tips: fictie lezen voor een langer leven!


Fictie is meer dan je verliezen in een andere wereld. Het lezen van verhalen verrijkt je woordenschat en verbreedt je kijk op de wereld. Lezen kietelt je creatieve brein en drukt stress de kop in. Uit onderzoek van Yale University School of Public Health (2016) blijkt zelfs dat je door het lezen van een goed boek langer leeft! Ook concluderen de onderzoekers dat lezen goed is voor het geheugen, bijdraagt aan een groter concentratievermogen (al met vijf minuten!) en een betere nachtrust. Leg die laptop en telefoon dus maar opzij en dompel je onder in de wonderen van de geschreven wereld.


Tovenaars van Ooit – Cressida Cowell vanaf 10 jaar

‘Ooit bestond er magie en die magie leefde in de donkere bossen. Tot de krijgers kwamen…’

Zo begint dit spannende avontuur over een ongehoorzame tovenaarszoon en een heldhaftige krijgerprinses. Bijgestaan door feeën, reuzen, sneeuwkatten en een levende lepel proberen Xar en Wens het IJzeren Krijgersfort binnen te dringen. Dat gaat alleen niet helemaal volgens plan. Ooit waren er boosaardige heksen… en nu zijn ze terug. Cressida Cowell schreef ook Hoe tem je een draak?


Gips - Anna Woltz vanaf 10 jaar
De ouders van Felicia (of Fitz, zoals ze zelf genoemd wil worden) gaan scheiden. Ze is woedend en vooral op haar moeder. Ze wil niets meer met haar te maken hebben, maar als haar zusje in het ziekenhuis belandt, heeft ze weinig keus. In Gips lees je hoe Fitz deze ijskoude winterdag doorbrengt in het ziekenhuis, waar een jongen van vijftien jaar haar hart een beetje weet te ontdooien…


P.s. wist je dat Bol.com binnen een week internationaal levert?