Boekenzoeker

Boekenzoeker is een website voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Ouders kunnen ook op deze pagina zoeken naar geschikte boeken voor hun zoon(s) of dochter(s). Boekenzoeker is een initiatief van Stichting Lezen Vlaanderen, de Nederlandse Taalunie en Stichting Lezen Nederland. Er zijn vier verschillende boekenzoekers. Ze zijn verdeeld in de volgende leeftijden:

0-8 jaar                8-12 jaar

12-15 jaar                15-18 jaar

Jaarlijks verschijnt een enorm aanbod aan boeken. Het is lastig om door de bomen het bos te zien. Deze website is een handige tool die je in kunt zetten om het ‘juiste’ boek te vinden voor een bepaalde persoon. Door de juiste boeken in de juiste volgorde te lezen, zorg je voor de ideale leesbevordering bij jongeren. Boekenzoeker komt met een aantal voorstellen die de lezer zal verleiden nieuwe boeken, genres waarmee de lezer minder vertrouwd is en minder voor de hand liggende boeken te lezen.


Niet álle boeken zijn te vinden in de catalogus van de Boekenzoeker. De Nederlands-Vlaamse redactie heeft een selectie gemaakt. De redactie bestaat uit docenten, bibliothecarissen, boekhandelaren, recensenten en boekenliefhebbers. Er wordt gekeken naar de aanbevelingswaarde en de kwaliteit van het boek. Natuurlijk wordt ervoor gezorgd dat er een divers en evenwichtig aanbod is.


Op dit moment telt de boekenzoeker al meer dan 5400 boeken. Maandelijks worden er boeken toegevoegd.

Wil je je zoon of dochter graag ‘Nederlandse klassiekers’ laten lezen? Bekijk dan zeker deze blog.