Bijscholing, workshops & conferenties

Meester Max heeft het een-op-een contact hoog in het vaandel. Wij verkiezen kwalitatieve lestijd boven klik-maar-raakopdrachten in een ‘hippe’ online leeromgeving. We werken digitaal en maken gebruik van de camera en de microfoon. We maken gebruik van Skype en de Google Drive. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van (Nederlands) afstandsonderwijs. Vandaar dat wij onze docenten motiveren bij te scholen, cursussen te volgen en leerdoelen te stellen. Kom je bij ons werken, dan zul je ook zelf kunnen kiezen op welk gebied jij iets nieuws wil leren. We geloven namelijk in een leven lang leren.

  

Ieder jaar wordt er in Engeland de Bett Education Show georganiseerd. Hier komen docenten, sprekers en vernieuwers. Op zo’n beurs word je geïnformeerd op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs.

Rob is, vanwege zijn baan bij NTC Cobham, op de NOB Bijscholing 2019 in Egmond aan zee geweest. Daar heeft hij workshops gevolgd over ‘Growth Mindset’. Hij heeft hier meer geleerd over de zogenaamde ‘leerkuil’, het belang van fouten maken en het belang van feedback. Het is zo waardevol om in contact te raken met andere onderwijzers die met deze speciale doelgroep werken. (foto's zijn eigendom van Stichting NOB)

In 2019 is Rob naar Providence, Rhode Island gereisd om de 'Blended and Personalized Learning Conference', ofwel BPLC19 bij te wonen. Hij heeft een aantal schoolbezoeken gepleegd, een groot aantal workshops bijgewoond en veel geleerd op het gebied van persoonlijk onderwijs. Hoe creeër je een persoonlijke leerroute, hoe zorg je voor het beste huiswerk, of moet je huiswerk achterwege laten?

"Technology will never replace great teachers, but technology in the hands of great teachers is transformational".

Van 22 t/m 26 januari zal de NOT (Nationale Onderwijs Tentoonstelling) weer plaatsvinden. Dit is het grootste evenement voor onderwijzers in Nederland. Natuurlijk gaan we ook hier naartoe.

Op het gebied van cursussen voor International Baccalaureate heeft Rob in 2019 de ‘Teacher Workshop: DP Language A: Language and Literature-cursus’ gevolgd. In 2018 heeft hij de ‘Teacher Workshop: DP Language B: Language acquisition’ gevolgd. Iedere keer wanneer het curriculum wordt aangepast zal hij de bijbehorende docentencursus volgen.