Meester Max - Online Nederlandse les - Nieuw Nederlands - Online Dutch Lessons

Online Nederlandse les voor het voortgezet onderwijs - privéles

Bij Meester Max krijgt uw zoon of dochter efficiënte online Nederlandse lessen via Teams, Zoom, Skype of een ander videobelprogramma. Kinderen kunnen op elk gewenst startniveau beginnen. Sommige leerlingen hebben al wel eens Nederlandse lessen gehad, anderen nog niet . U kunt zelf bepalen waar de focus en de prioriteit liggen tijdens de lessen. Een aantal aspecten die terug zouden kunnen keren in de lessen aan leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn:

  • Lezen     (tekststructuren, argumentatie, functiewoorden)
  • Woordenschat     (stijlfiguren, beeldspraak, spreekwoorden en uitdrukkingen)
  • Formuleren     (samentrekkingen, verwijswoorden, bijzinnen, incongruentie)
  • Schrijfvaardigheid     (tekstsoorten zoals betoog, brief enz.)
  • Spelling     (interpunctie, werkwoordspelling, moeilijke woorden enz.)
  • Grammatica     (woordbenoemen en zinsontleden)

 

Wekelijks ontwerpt de docent een les die is gebaseerd op de actualiteit, de gemaakte fouten van de vorige les en de persoonlijke leerdoelen die gesteld zijn tijdens de aanmelding. De Nederlandse online lessen voor jongeren in het voortgezet onderwijs zijn dus écht op maat gemaakt . De leerlingen raken intrinstiek gemotiveerd en de lessen zijn uitdagend en op het juiste niveau.

Twee keer per schooljaar heeft u de mogelijkheid een rapport te ontvangen waarin een goed en duidelijk overzicht van de behaalde doelen staat vermeld. Ook worden er 10-minutengesprekken aangeboden en worden er weer nieuwe doelen gesteld.

De docenten van Meester Max werken met dezelfde gangbare methodes als die op het voortgezet onderwijs in Nederland worden gebruikt. We gebruiken o.a. Nieuw Nederlands en Nieuwsbegrip. Daarnaast gebruiken we NT2-methodes zoals Hotel Hallo, zeg 't eens en Plein 16. Door ervoor te kiezen lesmaterialen uit deze methodes te kiezen, is een instroom in het Nederlands onderwijssysteem altijd vrijwel moeiteloos.

Het is belangrijk dat leerlingen, naast de Nederlandse lessen, zoveel mogelijk ondergedompeld worden in de Nederlandse taal. Het bespreken van Nederlandse films, series en muziek zal, naar wens, ook worden ingebed in het persoonlijke curriculum. Ook kan er gewerkt worden met specifieke kijkopdrachten a.d.h.v. televisieprogramma’s zoals 'Expeditie Robinson', 'Over mijn lijk', 'Break Free', 'Ik Vertrek', 'Boos' of 'De slimste Mens'. Het is daarnaast natuurlijk bevorderlijk wanneer de leerling in de thuissituatie ook Nederlands spreekt met één of beide ouders/verzorgers.

De materialen die tijdens de les worden gebruikt worden per e-mail, via Google Drive of Microsoft Onedrive gedeeld. Soms is het toch écht fijner om een papieren werkboek of tekstboek te hebben. Docenten raden ouders dan aan welke methode ze kunnen aanschaffen en bij welke uitgever dit het best kan. Bij andere leerlingen is het juist fijner om van allerlei verschillende methodes en licenties een gedeelte gebruiken. Iedere leerling heeft tijdens de online Nederlandse lessen hun eigen leerdoelen en iedere leerling werkt dus met ander lesmateriaal.

 

Bij Meester Max worden online Nederlandse lessen verzorgd aan een hele diverse groep leerlingen:

Meester Max staat voor kwaliteit . Het is belangrijk dat de lessen effectief en efficiënt verlopen. In het begin werken we aan intrinsieke motivatie bij de leerlingen. Soms beginnen we met lessen die iets korter duren. Zo blijft de spanningsboog op scherp en verlaten de kinderen de Nederlandse les met een positive mindset.

 

Tarieven voor een lespakket Nederlands:

Flexibiliteit en maatwerk is bij ons erg belangrijk. Er is ruimte voor speling op het gebied van leslengte en frequentie. Zo kunnen we het best inspelen op de unieke situatie van de leerling. Onze lessen zijn scherp geprijsd ten opzichte van onze directe concurrenten . Naast dat we financieel aantrekkelijker zijn, geloven wij dat wij ook meer flexibiliteit geven met betrekking tot het inplannen van de lessen.
 

Strippenkaart      Tarief

36 uren                  €2070,-             (of bijvoorbeeld 48 lessen van 45 minuten)

18 uren                  €1080,-             (of bijvoorbeeld 36 lessen van 30 minuten)

9 uren                    €585,-                (of bijvoorbeeld 12 lessen van 45 minuten)

 

Des te meer uren je aanschaft, des te voordeliger het tarief. Uren in een strippenkaart kun je verdelen over meerdere kinderen in een gezin. In tegenstelling tot concurrenten kun je bij ons overgebleven uren gewoon meenemen naar het volgende schooljaar. Voor alle informatie over onze tarieven klik je hier: www.meestermax.nl/tarieven .

 

Reviews van onze ouders en leerlingen

Online bijles Nederlands - Nederlands online les


Mijn docent is heel goed in het schakelen tussen gezellig kletsen en toch ook weer aan de bak gaan. Ze doet dat op zo’n manier dat de meiden de Nederlandse lessen heel leuk vinden en het niet als last zien.

De lessen zijn echt op de persoon afgepast. De een heeft wat meer sturing en stimulans nodig en de ander meer hulp bij concentreren en de tijd te nemen en na te lezen.
Door de 1-op-1lessen gaat dat echt super.

Onze juf is een onderdeel van de familie geworden. En ondanks van onze jongste bekend is geworden dat zij best stevig dyslectisch is gaan beide meiden goed vooruit.

Merel, Noorwegen

Online Nederlandse les - Bijles Nederlands NT2


Isma’il heeft vandaag zijn laatste les gehad met Kitty. Het is best wel lastig om na zo’n intensieve periode afscheid van elkaar te nemen maar het resultaat is er. Kitty heeft Isma’il heel erg goed voorbereid op zijn examens en dit heeft ervoor gezorgd dat hij met een goed gevoel zijn examens is ingegaan. Wij hebben Kitty ervaren als een docent waarmee je prettig mee kan samenwerken. Ze stelt je op je gemak en weet precies op welke knoppen ze moet drukken en wanneer. Isma’il heeft hierdoor de lessen met veel plezier doorlopen. Hij had er altijd al zin om snel met het huiswerk aan de slag te gaan. De lessen met Kitty hebben mij ook extra houvast gegeven en nieuwe inzichten. Aanstaande dinsdag heeft hij zijn laatste examen. Heel erg bedankt voor alles en ook nog voor die leuke kaart. Echt superleuk en attent!

Linda, Marokko