Meester Max VertrekNL Ondernemersprijs 2019


Meester Max is door de jury van de
VertrekNL Ondernemersprijs gekozen tot winnaar!


De Jury noemt Rob Surminski stoer: “Ondanks dat er op het gebied van Nederlandstalig onderwijs in het buitenland veel aanbieders zijn, heeft hij met Meester Max doorgezet. Rob stapt af van het werken met modules en kijkt specifiek naar het kind en de wensen van de ouders. Dat aspect is uniek. ‘Persoonlijk’ en ‘op maat’ zijn de keywoorden voor Nederlandstalig onderwijs geheel SMART en per leerling. Daarnaast is Rob ons positief opgevallen door de manier waarop hij zichzelf in de wedstrijd heeft gepresenteerd, namelijk met ontzettend veel enthousiasme en positiviteit. Deze mentaliteit zorgt ervoor dat de kans van slagen wordt vergroot. Plezier hebben in wat je doet, is een basisvoorwaarde voor succes.”

In de komende drie nummers van VertrekNL volgt het tijdschrift zowel Rob (Meester Max) als Anika en Kees (ZoZenenZo). Als winnaars van de Ondernemersprijs 2019 vertellen zij over de ontwikkelingen rond het realiseren van hun buitenlanddroom.

“In 2015 vertrok ik naar Engeland: na een aantal jaren in Nijmegen voor de klas te hebben gestaan besloot ik het avontuur aan te gaan in Londen. Werken in het internationale onderwijs en stappen in Soho waren de dingen die mij in het eerste jaar vooral bezighielden. Al snel kwamen de expats in Surrey en Londen erachter dat mijn manier van werken erg succesvol is. Ouders hebben namelijk behoefte aan maatwerk en flexibiliteit.

Privélessen

Naast het verzorgen van Nederlandse lessen op ACS International School in Cobham en Halcyon International School in Londen verzorgde ik veel privélessen. Er kwamen steeds meer aanvragen daarvoor binnen, maar op locatie lesgeven was niet langer praktisch: ik zat langer in de auto dan dat ik met de studenten aan het werk was. Ik besloot dan ook om, naast mijn baan voor de klas, alleen nog maar online privélessen te verzorgen. Zo hoefden de ouders, de leerlingen én ikzelf niet meer te reizen. Ook kon ik veel flexibiliteit bieden. Wanneer een les een keer moest worden afgezegd vanwege een hockeywedstri jd of een verjaardagsfeestje is dat geen probleem meer. In de volgende les pakken ze de stof immers gewoon weer op waar ze zijn gebleven.

Ondernemen

In 2016 richtte ik Meester Max op. Als kleine ondernemer in het buitenland had ik een uitdagende taak. Ik zorgde ervoor dat ik een goed product had: maatwerk en flexibiliteit op het gebied van online Nederlandse lessen. Ik schreef teksten voor mijn website en voor social media, schafte ontzettend veel materialen aan en ontwikkelde eigen materialen die goed aansluiten bij de Nederlandstalige leerlingen die (tijdelijk) in het buitenland verblijven. Beetje bij beetje begon Meester Max te groeien. Alle aspecten van het ondernemerschap kwamen natuurlijk op mijn bordje terecht: het adverteren, de boekhouding, de website, het drukwerk, het versturen van welkomstpakketjes en natuurlijk het verder ontwikkelen van het bedrijf. Ik begon docenten te trainen en nam hen op in mijn docententeam. Het is ontzettend mooi om zelf iets op te bouwen. Om een tegengeluid te creëren tegen de massale online instanties die leerlingen vooral zelfstandig laten werken.

Onderwijs

Als docenten vinden wij het onderwijs het mooiste dat er is. Het is fantastisch om te zien hoe de leerlingen zichzelf ontwikkelen. Met gerichte feedback en persoonlijke aandacht heeft een docent een heel fijne baan. Wij geloven dat ouders niet ook nog de docent of de coach zouden moeten zijn. Vaak hebben zij het al druk genoeg. Wij zorgen ervoor dat onze leerlingen iedere week alle tijd en aandacht krijgen van een betrokken en gepassioneerde docent.

Flexibiliteit

Meester Max werkt met leerlingen die wonen in Nederland, Italië, Noorwegen, Engeland, Amerika, Puerto Rico, Bahrein, Marokko, Israël, Brunei, Zuid-Afrika en Kenia. Iedere situatie is weer anders en iedere les is anders. Sommige ouders kiezen voor twee lessen van 45 minuten per week, maar we hebben ook leerlingen die kiezen voor één les van 75 minuten per week. Weer andere ouders willen één keer in de maand een les om de schrijfopdrachten te bespreken met de docent. Voor sommige leerlingen is schrijfvaardigheid erg belangrijk, andere gezinnen geven aan de woordenschat en het leesbegrip te willen ontwikkelen. En op verzoek werken wij met dezelfde methodes die veel worden gebruikt in het Nederlandse onderwijs, zodat ze bij remigratie moeiteloos kunnen instromen in de klas met hun eigen leeftijdsgenootjes.”


Lees de artikelen van de VertrekNL online

VertrekNL37 - Spanje - Ondernemersprijs Meester Max

VertrekNL 38 Zwitserland - Ondernemersprijs Meester Max

VertrekNL 39 Verenigd Koninkrijk Ondernemersprijs Meester Max

VertrekNL 40 Duitsland Ondernemersprijs Meester Max

VertrekNL Ondernemersprijs - Meester Max wint ondernemersprijs voor nieuw onderwijsconcept - Meester Max - online Nederlandse les

“Meester Max is door de jury aangewezen als winnaar van de Ondernemersprijs. Hoe gaaf is dat! We hebben een glaasje champagne gedronken om dit te vieren. Tijdens de Meester-Maxdag in de zomer van 2020 zullen we met het team stilstaan bij de prijs en de groei van het bedrijf.

Meester Max feliciteert Anika en Kees van ZoZenenZo met de publieksprijs!”

Rob, eigenaar & docent


Houd social media in de gaten: @meestermax.nl & @vertreknl .

Klik op de afbeelding om VertrekNL artikel 1 te lezen

Vertrek NL - Ondernemersprijs 2019 - Meester Max - online artikel

Klik op de afbeelding om VertrekNL artikel 2 te lezen

Vertrek NL - Ondernemersprijs 2019 - Meester Max - online artikel

Klik op de afbeelding om VertrekNL artikel 3 te lezen

Vertrek NL - Ondernemersprijs 2019 - Meester Max - online artikel

Klik op de afbeelding om VertrekNL artikel 4 te lezen

Vertrek NL - Ondernemersprijs 2019 - Meester Max - online artikel

Zijn we de oudste?

Nee!

Zijn we de grootste?

Nee!

Zijn we de duurste?

Zeker niet!

Zijn we het meest flexibel?

Zeker wel!

“Het is heel fijn om voor Meester Max les te geven. Vooral het 1-op-1 contact werkt als een trein, omdat je heel snel en precies kunt reageren op waar een leerling behoefte aan heeft. Een leerling die krijgt wat hij nodig heeft is een gelukkige leerling, en met gelukkige leerlingen is het werken het allerleukst.

Vaak is het zo dat leerlingen de eerste paar lessen een beetje verlegen zijn. Ze vertellen dan wel aan hun moeder dat ze het heel leuk hebben gevonden, maar ik merk dan dat ze het nog een beetje spannend vinden. Na een paar weken komen ze iets aan me laten zien, of iets vertellen. Op het moment dat ze beginnen te kletsen weet ik dat er een veilige leeromgeving is gecreëerd en dat ze optimaal kunnen leren.”

Kitty, docent

VertrekNL Ondernemersprijs - Meester Max wint ondernemersprijs voor nieuw onderwijsconcept - Meester Max - online Nederlandse les