Jaarlijks Meester Max-weekend zorgt voor teamwork

Meester Max biedt 7 dagen per week, bijna 24 uur per dag online Nederlandse lessen aan leerlingen in alle verschillende tijdzones. Onze docenten werk(t)en onder andere vanuit Nederland, Frankrijk, Engeland, Australië, Mexico en Vietnam. Het is helaas lastig om het hele team bij elkaar te krijgen. Tijdens onze online bijeenkomsten via Microsoft Teams komen zien we elkaar natuurlijk wel en bespreken we allerhande zaken. Eens in het jaar wordt het hele team uitgenodigd om tijdens de MeesterMaxdag de successen te vieren, de feedback te bespreken, te leren, de plannen te bespreken en natuurlijk ook om lekker te kletsen, te eten en te drinken. Tijdens een NOB Bijscholing in Egmond aan zee, kwam Rob op het idee om een eigen weekend te organiseren waar we met het team van Meester Max bij elkaar konden komen. De thema’s ’verbinding’ en ‘verdieping’ komen ook terug tijdens de jaarlijkse MeesterMaxdagen.


2017 - Het eerste jaar online

In 2017 hebben we geen officiële MeesterMaxdag gevierd. We waren toen pas net begonnen. Onze eerste leerlingen in Walton on Thames, Stoke D’abernon en Richmond werden thuis ‘aan de keukentafel’ onderwezen. Al snel bleek dat Rob de lessen niet allemaal meer kon bijbenen en is hij volledig digitaal gegaan. Kitty sloot zich het eerst aan bij Meester Max. In die zomer hebben we in Nijmegen wat lekkers gegeten en gedronken. Ook is de allereerste 'docent-van-het-jaarmok' uitgereikt. Kitty kreeg de mok van Emma Bridgewater, een bekend Engels merk.


2018 - Online docenten in Amsterdam

We hebben de MeesterMaxdag in 2018 jaar in Amsterdam gevierd. Na een rondleiding in de OBA (openbare bibliotheek Amsterdam) hebben we feedback besproken en zijn er een aantal goodies uitgedeeld. Daarna hebben we een grachtentocht gedaan en zijn we bij de Heineken Experience beland, waar we ook een aantal biertjes hebben gedronken. Na een lekkere maaltijd in het centrum zijn we weer per trein naar huis gereisd. Een gezellige dag waar Max en Kitty in het zonnetje werden gezet.


2019 - Meester Max groeit

In Utrecht hebben we met z'n vieren heerlijk geluncht bij BUNK hotel in Utrecht. We hebben bij Opschudders de feedback besproken en we hebben plannen gemaakt voor het nieuwe jaar. Daarna hebben we escaperoom ‘Gajes in de Bajes’ gedaan en na een heerlijke maaltijd bij een Vietnamees restaurant zijn we bij Tivoli geëindigd, waar we (ongepland) tot in de vroege uurtjes hebben gedanst.


2020 - Bepakt en bezakt naar huis

Dit jaar zijn we ondanks de coronabeperkingen met een kleine groep bij elkaar gekomen in Nijmegen. Op zaterdag 8 augustus hebben we de docenten de hele dag in het zonnetje gezet met heerlijk eten, toffe goodies en workshops waarin we terugblikten op het vorige jaar en vooruit keken naar het volgende jaar. Dit jaar is ook de bingo geïntroduceerd. Aan het eind van een lange dag kunnen alle docenten grote en kleine prijzen kiezen van de goed gevulde bingotafel.


2021 - MeesterMaxdag wordt MeesterMaxweekend

In 2021 zijn we gestart op vrijdagavond met een informele borrel in Hotel Nimma. Op zaterdag om 10.00 uur startten we de bomvolle dag met het welkomstwoord, CP Impro heeft een workshop ‘Groeimindset & Improviseren’ verzorgd en na de lunch hebben we feedback van leerlingen, ouders en docenten besproken. Nadat we vooruitgeblikt hebben op het nieuwe schooljaar, hebben we natuurlijk weer afgesloten met de MeesterMaxbingo, waar weer allerlei toffe prijzen te winnen waren. We hebben gedurende dit weekend heerlijk gegeten en gedronken en natuurlijk ook gewoon lekker bijgekletst.


2022 - MeesterMaxWeekend in Utrecht

Op 8, 9 en 10 juli vindt het MeesterMaxWeekend plaats. Het team van Meester Max wordt uitgenodigd om in Utrecht samen te komen om te verbinden, te verdiepen, te delen, te leren en gewoon lekker te eten en te drinken. Als het ware organiseren we onze eigen NOB Bijscholing 2022.

Op de vrijdag kan iedereen inchecken bij Inntel Hotel Utrecht . 's Avonds hebben we een activiteit (verrassing!) en een borrel gepland. Op de zaterdag zullen we op de vergaderlocatie workshops volgen en verzorgen. Ook bespreken we de feedback van onze ouders. Jaarlijks sturen we de ouders de zomerenquête. We willen namelijk graag ons aanbod nóg beter laten aansluiten bij de verwachtingen van onze leerlingen en ouders. Natuurlijk vindt de MeesterMaxBingo weer plaats voordat we op de zaterdag onbeperkt tapas eten bij 't Zusje aan de gracht in Utrecht.


Zou je het leuk vinden om ook MeesterMaxdocent te worden? Wij bieden maatwerk, dat betekent dat geen les hetzelfde is, dat we geen one-size-fits-all principe aanbieden, maar dat we juist pér leerling kijken welke lesmaterialen en lesmethode het best past. Regelmatig wordt nieuw lesmateriaal aangeschaft, zodat je als docent een gevarieerd aanbod hebt waaruit jij kunt putten wanneer je je lessen voorbereidt. Neem eens een kijkje op de volgende pagina: meestermax.nl/over-ons/vacatures

CP Impro - Cindy Pittens - Meester Max
Online Nederlandse les - Meester Max - Online lesgeven - Expats - Nederlandse les
MeesterMaxdag - NOB Bijscholing