Meester Max, een prijswinnend onderwijsconcept

Het team van Meester Max heeft sinds de oprichting in 2016 verschillende prijzen gewonnen. Ook zijn we genomineerd voor verschillende awards. Voor ons als online docenten is het telkens weer een mooie opsteker wanneer we te horen krijgen dat het waardevolle werk dat we dagelijks verrichten ook in de smaak valt bij de leerlingen, ouders en verschillende organisaties.

 

‚ÄúHet team van Meester Max is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Waar ik in m'n eentje begon met Nederlandse lessen thuis aan de keukentafel bij Nederlandse expats in Surrey (Engeland), zijn we nu met een groep bevlogen en bevoegde docenten lessen aan het verzorgen aan leerlingen verspreid over de hele wereld. We verzorgen lessen vanuit Nederland, Engeland, Frankrijk, Namibi√ę, Portugal, Nepal, Nigeria¬†en de Verenigde Staten. Onze leerlingen wonen in 37 verschillende landen. Het is fantastich om dit unieke onderwijsconcept te mogen sturen en te zien hoe onze docenten uitblinken in het verzorgen van de allerbeste online Nederlandse lessen.

Ik ben trots op deze groep toppers en we zullen tijdens het volgende MeesterMax-weekend in Utrecht zeker ook de nieuwe succesen vieren met de groep!

Rob, oprichter & docent 

Meester Max VertrekNL Ondernemersprijs


Meester Max is door de jury van de
VertrekNL Ondernemersprijs gekozen tot winnaar!


De Jury noemt Rob Surminski stoer: ‚ÄúOndanks dat er op het gebied van Nederlandstalig onderwijs in het buitenland veel aanbieders zijn, heeft hij met Meester Max doorgezet. Rob stapt af van het werken met modules en kijkt specifiek naar het kind en de wensen van de ouders. Dat aspect is uniek. ‚ÄėPersoonlijk‚Äô en ‚Äėop maat‚Äô zijn de keywoorden voor Nederlandstalig onderwijs geheel SMART en per leerling. Daarnaast is Rob ons positief opgevallen door de manier waarop hij zichzelf in de wedstrijd heeft gepresenteerd, namelijk met ontzettend veel enthousiasme en positiviteit. Deze mentaliteit zorgt ervoor dat de kans van slagen wordt vergroot. Plezier hebben in wat je doet, is een basisvoorwaarde voor succes.‚ÄĚ

In de komende drie nummers van VertrekNL volgt het tijdschrift zowel Rob (Meester Max) als Anika en Kees (ZoZenenZo). Als winnaars van de Ondernemersprijs 2019 vertellen zij over de ontwikkelingen rond het realiseren van hun buitenlanddroom.

“In 2015 vertrok ik naar Engeland: na een aantal jaren in Nijmegen voor de klas te hebben gestaan besloot ik het avontuur aan te gaan in Londen. Werken in het internationale onderwijs en stappen in Soho waren de dingen die mij in het eerste jaar vooral bezighielden. Al snel kwamen de expats in Surrey en Londen erachter dat mijn manier van werken erg succesvol is. Ouders hebben namelijk behoefte aan maatwerk en flexibiliteit.

Privélessen

Naast het verzorgen van Nederlandse lessen op ACS International School in Cobham en Halcyon International School in Londen verzorgde ik veel privélessen. Er kwamen steeds meer aanvragen daarvoor binnen, maar op locatie lesgeven was niet langer praktisch: ik zat langer in de auto dan dat ik met de studenten aan het werk was. Ik besloot dan ook om, naast mijn baan voor de klas, alleen nog maar online privélessen te verzorgen. Zo hoefden de ouders, de leerlingen én ikzelf niet meer te reizen. Ook kon ik veel flexibiliteit bieden. Wanneer een les een keer moest worden afgezegd vanwege een hockeywedstri jd of een verjaardagsfeestje is dat geen probleem meer. In de volgende les pakken ze de stof immers gewoon weer op waar ze zijn gebleven.

Ondernemen

In 2016 richtte ik Meester Max op. Als kleine ondernemer in het buitenland had ik een uitdagende taak. Ik zorgde ervoor dat ik een goed product had: maatwerk en flexibiliteit op het gebied van online Nederlandse lessen. Ik schreef teksten voor mijn website en voor social media, schafte ontzettend veel materialen aan en ontwikkelde eigen materialen die goed aansluiten bij de Nederlandstalige leerlingen die (tijdelijk) in het buitenland verblijven. Beetje bij beetje begon Meester Max te groeien. Alle aspecten van het ondernemerschap kwamen natuurlijk op mijn bordje terecht: het adverteren, de boekhouding, de website, het drukwerk, het versturen van welkomstpakketjes en natuurlijk het verder ontwikkelen van het bedrijf. Ik begon docenten te trainen en nam hen op in mijn docententeam. Het is ontzettend mooi om zelf iets op te bouwen. Om een tegengeluid te cre√ęren tegen de massale online instanties die leerlingen vooral zelfstandig laten werken.

Onderwijs

Als docenten vinden wij het onderwijs het mooiste dat er is. Het is fantastisch om te zien hoe de leerlingen zichzelf ontwikkelen. Met gerichte feedback en persoonlijke aandacht heeft een docent een heel fijne baan. Wij geloven dat ouders niet ook nog de docent of de coach zouden moeten zijn. Vaak hebben zij het al druk genoeg. Wij zorgen ervoor dat onze leerlingen iedere week alle tijd en aandacht krijgen van een betrokken en gepassioneerde docent.

Flexibiliteit

Meester Max werkt met leerlingen die wonen in Nederland, Itali√ę, Noorwegen, Engeland, Amerika, Puerto Rico, Bahrein, Marokko, Isra√ęl, Brunei, Zuid-Afrika en Kenia. Iedere situatie is weer anders en iedere les is anders. Sommige ouders kiezen voor twee lessen van 45 minuten per week, maar we hebben ook leerlingen die kiezen voor √©√©n les van 75 minuten per week. Weer andere ouders willen √©√©n keer in de maand een les om de schrijfopdrachten te bespreken met de docent. Voor sommige leerlingen is schrijfvaardigheid erg belangrijk, andere gezinnen geven aan de woordenschat en het leesbegrip te willen ontwikkelen. En op verzoek werken wij met dezelfde methodes die veel worden gebruikt in het Nederlandse onderwijs, zodat ze bij remigratie moeiteloos kunnen instromen in de klas met hun eigen leeftijdsgenootjes.‚ÄĚ


Lees de artikelen van de VertrekNL online

VertrekNL37 - Spanje - Ondernemersprijs Meester Max

VertrekNL 38 Zwitserland - Ondernemersprijs Meester Max

VertrekNL 39 Verenigd Koninkrijk Ondernemersprijs Meester Max

VertrekNL 40 Duitsland Ondernemersprijs Meester Max

VertrekNL Ondernemersprijs - Meester Max wint ondernemersprijs voor nieuw onderwijsconcept - Meester Max - online Nederlandse les

Klik op de afbeelding om VertrekNL artikel 1 te lezen

Vertrek NL - Ondernemersprijs 2019 - Meester Max - online artikel

Klik op de afbeelding om VertrekNL artikel 2 te lezen

Vertrek NL - Ondernemersprijs 2019 - Meester Max - online artikel

Klik op de afbeelding om VertrekNL artikel 3 te lezen

Vertrek NL - Ondernemersprijs 2019 - Meester Max - online artikel

Klik op de afbeelding om VertrekNL artikel 4 te lezen

Vertrek NL - Ondernemersprijs 2019 - Meester Max - online artikel
VertrekNL Ondernemersprijs - Meester Max wint ondernemersprijs voor nieuw onderwijsconcept - Meester Max - online Nederlandse les

Best online Dutch language school 2023

 

In augustus 2023 kregen we een fantastisch bericht via de e-mail. Laura Hunter, van Corporate Vision stuurde ons het bericht dat Meester Max een award had gewonnen voor de Best Online Dutch Language School 2023 .
 

De Jury, bestaande uit Martyn Walters, Jeremy Roe, Laura Hunter en Steve Simpson heeft gelet op de volgende onderdelen:

- client dedication
- innovation
- business growth
- longevity
- online reputation
- customer feedback
- business performance
 

De coronapandemie heeft het onderwijs onder druk gezet. Er is behoefte aan nieuwe, innovatieve manieren om les te geven, te leren en les te krijgen. Er is veel behoefte aan kwalitatief, goed onderwijs en leermateriaal. Daarom is Corporate Vision er trots op dat ze al vier jaar een platform bieden waarbij de inspanningen van onderwijsaanbieders worden gevierd.

Meester Max is genomineerd voor de 'NBCC SME AWARD 2021'

NBCC

De NBCC heeft de afgelopen jaren awards uitgereikt aan bedrijven die Nederland met het Verenigd Koninkrijk verbindt. NBCC staat voor Netherlands British Chamber of Commerce. Rond 1889 werd de Nederlands-Britse Kamer van Koophandel opgericht. Het is een volledig onafhankelijke, bilaterale organisatie met leden in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en een klein aantal andere landen.

SME Awards

De NBCC Awards 2021 worden uitgereikt tijdens het zogenoemde 'North Sea Neighbours Dinner'. De allerbeste prestaties van het afgelopen jaar worden erkend en gevierd. Het doel van de awards is om deze prestaties op het gebied van duurzaamheid, innovatie, diversiteit, integratie en bilaterale samenwerkingen te erkennen en te vieren. Het doel van de SME Award is om kleine en middelgrote bedrijven (small & medium size) in de priv√©sector in het VK en in Nederland specifiek erkenning te geven voor hun bijdrage aan de economie, het cre√ęren van banen. Ook wordt er door de jury gekeken naar het mediaprofiel, de mate van inspiratie, de sociale impact, de contributie met betrekking tot de Anglo-Nederlandse relatie en de manier hoe er met Brexit en de Covid-19 pandemie is omgegaan.

Meester Max

Dit jaar viert Meester Max zijn 5-jarige jubileum. Al vijf jaar bieden wij maatwerk op het gebied van online Nederlandse lessen aan expats in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, en ook daarbuiten. We geven vanaf de start een tegengeluid op het gebied van de gigantische online aanbieders. Flexibiliteit, maatwerk en een persoonlijke aanpak zijn bij Meester Max de peilers waarop het hele onderwijssysteem gebaseerd is. Per leerling wordt er gekeken wat de ideale leslengte is. De inhoud van de lessen is gebaseerd op de vooraf gestelde persoonlijke leerdoelen en er wordt iedere les gekeken naar de actualiteit en de fouten die gemaakt zijn in de vorige les. Sommige leerlingen willen intensief werken en hebben drie lessen per week. Andere leerlingen kiezen voor 30 lessen verspreid over het schooljaar. In de zomer komt het team van Meester Max weer bij elkaar tijdens de MeesterMaxdag. We zullen de successen vieren en we zullen vooruitkijken naar volgend jaar. Wat kunnen we nóg beter doen en wat is de feedback van onze huidige leerlingen en ouders?

En nu?

Op 18 mei zijn alle nomitaties bekendgemaakt. In week 21 wordt de shortlist gepresenteerd en op 3 juni zullen de awards worden uitgereikt tijdens het NBCC North Sea Awards Event 2021. Hieronder vind je een overzicht van alle genomineerden:

NBCC Awards 2021 - Nominees - Nominaties - SME AWARD - Meester Max
VertrekNL Ondernemersprijs - Meester Max wint ondernemersprijs voor nieuw onderwijsconcept - Meester Max - online Nederlandse les

2019: Genomineerd voor de NBCC Stronger Together Award

 

NBCC

NBCC staat voor Netherlands British Chamber of Commerce. De Nederlandse Britse Kamer van Koophandel werd rond 1889 opgericht. De NBCC is een volledig onafhankelijke, bilaterale organisatie met leden en klanten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en enkele andere landen. De NBCC organiseert activiteiten zoals, handelsmissies, seminars en netwerkevenementen.

Stronger Together Awards

In 2019 worden, voor het eerst, de NBCC Awards uitgereikt tijdens het zogenoemde 'North Sea Neighbours Dinner' om de allerbeste prestaties van het afgelopen jaar te erkennen en te vieren. Het doel van de NBCC Stronger Together Award is om de voordelen van het gebruik van de sterke banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk te laten zien. Nederlandse en Britse bedrijven kunnen bijvoorbeeld samenwerken, fuseren of overgenomen worden. In de aankomende weken gaat de jury o.a. kijken naar onze omzetgroei, ons mediaprofiel, onze inspiratie/motivatie, het cre√ęren van nieuwe banen en onze manier van innovatie. Als je¬†de nominatielijst van de NBCC Stronger Together 2019 Awardbekijkt, dan zie je vooral grote en gevestigde namen staan, zoals Heineken, Philips, Schiphol, Unilever en Tony's Chocolonely. Het is een eer om genomineerd te zijn en in dit rijtje te staan. Wellicht ontstaan er nieuwe mogelijkheden op het gebied van samenwerkingen.

Meester Max

Als leraar was Rob in eerste instantie vooral zelf bezig met het verzorgen van lessen aan de kinderen van expats. Als ondernemer was hij achter de schermen flink aan het werk aan de ontwikkeling van het bedrijf. De idee√ęn, de structuren, de mensen, de marketing, de adminsitratie, er moest overal aan gedacht worden. Meester Max verzorgt Nederlandse les op maat aan expats verspreid over de hele wereld. Uit onderzoek is gebleken dat expats het liefst zelf hun onderwijsaanbieder uitkiezen. Alle situaties zijn verschillend en de gezinnen hebben andere lesdoelen. Een standaard lespakket waarbij ouders zelf hun kinderen moeten onderwijzen, is bijvoorbeeld niet voor iedereen de best geschikte oplossing. Daarnaast is het niet voor iedere leerling realistisch om 3 uur per week Nederlandse les per week te krijgen. Het klakkeloos uitvoeren van de opdrachten die iedere leeftijdgenoot ook zal moeten maken, is vaak een dooddoener. Meester Max is vanaf het begin erg flexibel geweest en wil dat ook blijven. Wij bieden de flexibiliteit die nodig is voor iedere expatsituatie. De ouder bepaalt hoe lang de les duurt, wanneer de les plaatsvindt en wat de belangrijkste doelen zijn.

Sinds 2016 zijn er door 'Meester Max' al meer dan 1000 lessen verzorgd aan meer dan 60 leerlingen, verspreid over de hele wereld. In het afgelopen jaar heeft Meester Max een flinke groei doorgemaakt. We werken vooral met docenten uit Nederland. Het merendeel van onze leerlingen woont in Nederland of Engeland. Aan de hand van de leerdoelen van onze leerlingen, schaffen we regelmatig nieuwe lesmaterialen aan uit Nederland. De website komt uit Nederland, de boekhouder is gevestigd in Engeland, de belasting wordt betaald in Engeland, de Meester Max personeelsdag wordt dit jaar gehouden in Utrecht, Drukwerk wordt besteld in Engeland. Zoals je ziet is Meester Max echt 50% Nederlands en 50% Engels.

En nu?

Op 11 juli vindt in het Conservatorium Hotel in Amsterdam het North Sea Neighbours Dinner plaats met als thema 'Shaping the future together'. Een van de sprekers is Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Tijdens dit evenement zal de winnaar bekend worden gemaakt. Wij zijn ontzettend trots dat we genomineerd zijn voor deze prijs.

We dagen onze medegenomineerden uit om eens te onderzoeken hoe zij op dit moment de Nederlandse lessen organiseren voor hun medewerkers (en hun gezinnen) in het buitenland. Geven ze hun medewerkers een optie, of bepaalt de werkgever wie de lessen verzorgt en op welke manier? Wellicht onstaan er meer samenwerkingen met Meester Max onder het motto: 'stronger together'.