Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan
kofschip fokschaap

FAQ / Veelgestelde vragen


Waar vindt de privéles plaats?

De lessen vinden plaats waar je maar wil. We zien dat kinderen vaak thuis de lessen volgen, soms ook op school. Onze docenten zitten op afstand klaar om via bijvoorbeeld Microsoft Teams de Nederlandse lessen te verzorgen.

 

Wanneer vinden de lessen plaats?

Je bespreekt met je eigen docent wanneer de lessen plaatsvinden. Vaak wordt er gekozen voor een vast moment na schooltijd. Mocht het beter uitkomen om een wekelijks moment in het weekend uit te kiezen, is dat in overleg ook mogelijk.

 

Hoe vaak vinden de lessen plaats?

Het is belangrijk om regelmatig les te volgen. Meester Max raadt aan minstens 45 minuten per week les te volgen. Soms wordt er ook gekozen voor 2 x 30 minuten of 1 x 60 minuten. Je bepaalt zelf wat het beste uitkomt. Om een taal te leren of te onderhouden, is het belangrijk dat de lessen wekelijks plaatsvinden.

 

Hoe snel kan ik beginnen?

Wanneer je met ons contact hebt opgenomen en er een proefles heeft plaatsgevonden, kunnen we een een plan van aanpak bespreken. Zodra de meest geschikte docent is gevonden en er een geschikte strippenkaart is gekozen, kunnen de lessen starten. Op dit moment is er geen wachtlijst.

 

Wie zijn de docenten?

De docenten die bij Meester Max werken zijn getalenteerde, gepassioneerde en ervaren volwassenen die Nederlands als moedertaal hebben. Allen hebben zij een achtergrond in het onderwijs. Op deze pagina kun je meer over onze docenten lezen.

 

Wat zijn de kosten per les?

Een les kost €70,-. Ben je van plan meerde lessen te volgen, dan kun je het beste een strippenkaart kiezen die aansluit bij je wensen. De tarieven voor deze strippenkaarten van Meester Max kun je hier vinden.

 

Kunnen alleen kinderen van expats aangemeld worden voor de online Nederlandse lessen?

Iedereen is welkom bij Meester Max. We zien dat de meerderheid van de leerlingen uit expatgezinnen komt. Omdat we per student bekijken wat de beste aanpak is, zullen we voor iedereen een lessenpakket op maat creëren.

 

Kan ik ook een enkele les afnemen?

Meester Max sluit graag aan bij de vraag van de klant. Natuurlijk kun je na een gratis proefles ook slechts een enkele les afnemen.

 

Kan ik me ook voorbereiden op een examen?

Bij Meester Max helpen we leerlingen en studenten met de voorbereingen op bijvoorbeeld het CNaVT alsook het Staatsexamen Nederlands en het inburgeringsexamen Nederlands. Meester Max is geen exameninstelling. Examens vinden dus elders plaats.

 

Mogen Vlaamse of anderstalige studenten zich ook opgeven voor de Nederlandse lessen van Meester Max?

Kinderen uit Vlaanderen, Nederland en andere Nederlandssprekende landen mogen zich allemaal opgeven voor de lessen van Meester Max. We verzorgen lessen voor beginners tot gevorderden. Natuurlijk zullen onderwerpen van de les aansluiten bij de actualiteit van het land waar de leerling vandaan komt en waar de leerling op dat moment woont.

 

Gaan de lessen door tijdens de vakantie?

Als je lessen wil in de zomervakantie, proberen wij die te verzorgen. Als je een aantal weken geen lessen wil, is dat helemaal geen probleem.

In de overige vakanties gaan de lessen gewoon door. Consistentie is belangrijk voor taalontwikkeling. Mocht je een les willen laten uitvallen of verzetten, dan kunt je die in de week erna inplannen. Bespreek dit tijdig met je docent.

 

Moet ik betalen voor lessen die niet doorgaan?

Nee, je hoeft alleen te betalen voor lessen die gegeven worden. Wanneer de student een keer ziek is of wanneer er een andere reden is (sport, dagschool, examen) en je dit minimaal 24 uur van tevoren hebt laten weten, wordt de les niet in rekening gebracht.

 

Zijn de kosten voor het lesmateriaal inbegrepen?

Ja, we maken gebruik van digitale leermiddelen. Hiervoor zijn geen extra leskosten.

 

Hoe kan ik het beste betalen voor de lessen?

Je kunt zelf bepalen naar welke bankrekening je de kosten voor de Nederlandse lessen overmaakt. Je vindt op de pagina met de tarieven vier verschillende bankrekeningnummers.

Voor internationale overboekingen raden wij Transferwise aan. Je vermijdt hiermee onnodige bankkosten.

 

Heb je een andere vraag?

Neem contact op.