NBCC Awards 2019 - Meester Max genomineerd voor NBCC Stronger Together Award - Meester Max - online Nederlandse les
NBCC Awards 2019 - Meester Max genomineerd voor NBCC Stronger Together Award - Meester Max - online Nederlandse les
NBCC Awards 2019 - Meester Max genomineerd voor NBCC Stronger Together Award - Meester Max - online Nederlandse les
Meester Max - Nederlandse les voor expats - genomineerd voor de NBCC Stronger Together Award 2019

Meester Max is genomineerd voor de 'NBCC Stronger Together Award 2019'

NBCC

NBCC staat voor Netherlands British Chamber of Commerce. De Nederlandse Britse Kamer van Koophandel werd rond 1889 opgericht. De NBCC is een volledig onafhankelijke, bilaterale organisatie met leden en klanten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en enkele andere landen. De NBCC organiseert activiteiten zoals, handelsmissies, seminars en netwerkevenementen.


Stronger Together Awards

In 2019 worden, voor het eerst, de NBCC Awards uitgereikt tijdens het zogenoemde 'North Sea Neighbours Dinner' om de allerbeste prestaties van het afgelopen jaar te erkennen en te vieren. Het doel van de NBCC Stronger Together Award is om de voordelen van het gebruik van de sterke banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk te laten zien. Nederlandse en Britse bedrijven kunnen bijvoorbeeld samenwerken, fuseren of overgenomen worden. In de aankomende weken gaat de jury o.a. kijken naar onze omzetgroei, ons mediaprofiel, onze inspiratie/motivatie, het creëren van nieuwe banen en onze manier van innovatie. Als je de nominatielijst van de NBCC Stronger Together 2019 Award bekijkt, dan zie je vooral grote en gevestigde namen staan, zoals Heineken, Philips, Schiphol, Unilever en Tony's Chocolonely. Het is een eer om genomineerd te zijn en in dit rijtje te staan. Wellicht ontstaan er nieuwe mogelijkheden op het gebied van samenwerkingen.


Meester Max

Als leraar was Rob in eerste instantie vooral zelf bezig met het verzorgen van lessen aan de kinderen van expats. Als ondernemer was hij achter de schermen flink aan het werk aan de ontwikkeling van het bedrijf. De ideeën, de structuren, de mensen, de marketing, de adminsitratie, er moest overal aan gedacht worden. Meester Max verzorgt Nederlandse les op maat aan expats verspreid over de hele wereld. Uit onderzoek is gebleken dat expats het liefst zelf hun onderwijsaanbieder uitkiezen. Alle situaties zijn verschillend en de gezinnen hebben andere lesdoelen. Een standaard lespakket waarbij ouders zelf hun kinderen moeten onderwijzen, is bijvoorbeeld niet voor iedereen de best geschikte oplossing. Daarnaast is het niet voor iedere leerling realistisch om 3 uur per week Nederlandse les per week te krijgen. Het klakkeloos uitvoeren van de opdrachten die iedere leeftijdgenoot ook zal moeten maken, is vaak een dooddoener. Meester Max is vanaf het begin erg flexibel geweest en wil dat ook blijven. Wij bieden de flexibiliteit die nodig is voor iedere expatsituatie. De ouder bepaalt hoe lang de les duurt, wanneer de les plaatsvindt en wat de belangrijkste doelen zijn.


Sinds 2016 zijn er door 'Meester Max' al meer dan 1000 lessen verzorgd aan meer dan 60 leerlingen, verspreid over de hele wereld. In het afgelopen jaar heeft Meester Max een flinke groei doorgemaakt. We werken vooral met docenten uit Nederland. Het merendeel van onze leerlingen woont in Nederland of Engeland. Aan de hand van de leerdoelen van onze leerlingen, schaffen we regelmatig nieuwe lesmaterialen aan uit Nederland. De website komt uit Nederland, de boekhouder is gevestigd in Engeland, de belasting wordt betaald in Engeland, de Meester Max personeelsdag wordt dit jaar gehouden in Utrecht, Drukwerk wordt besteld in Engeland. Zoals je ziet is Meester Max echt 50% Nederlands en 50% Engels.


En nu?

Op 11 juli vindt in het Conservatorium Hotel in Amsterdam het North Sea Neighbours Dinner plaats met als thema 'Shaping the future together'. Een van de sprekers is Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Tijdens dit evenement zal de winnaar bekend worden gemaakt. Wij zijn ontzettend trots dat we genomineerd zijn voor deze prijs.

We dagen onze medegenomineerden uit om eens te onderzoeken hoe zij op dit moment de Nederlandse lessen organiseren voor hun medewerkers (en hun gezinnen) in het buitenland. Geven ze hun medewerkers een optie, of bepaalt de werkgever wie de lessen verzorgt en op welke manier? Wellicht onstaan er meer samenwerkingen met Meester Max onder het motto: 'stronger together'.