Meester Max en Edukans zijn schoolmaatjes

Wereldwijd gaan er ongeveer 258 miljoen kinderen & jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans werkt in deze ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs. De droom van Edukans is dat we een wereld creëren waarin ieder kind de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen en uit te groeien naar een volwassene vol zelfvertrouwen. Een volwassene met de capaciteiten om zijn eigen toekomst te beïnvloeden. En een volwassene die zijn kinderen dezelfde kans geeft.

Tijdens de Meester-Maxdag 2020 in Nijmegen zijn we met het team van Meester Max bij elkaar gekomen. We bespraken de feedback, de nieuwe ideeën en ontwikkelingen en we werkten aan teambuilding.

Gedurende een van de sessies die dag bespraken we hoe goed wij het eigenlijk hebben. Het is voor docenten ontzettend leuk en waardevol om een afgebakende periode met één leerling online te werken aan de verschillende vaardigheden en voorafgestelde doelen. Gedurende deze wekelijkse les van 30, 45, 60 of 75 minuten gebeurt er iets speciaals. Met een fijne 'klik', een veilig leerklimaat en een goede spanningsboog, is er de mogelijkheid om gefocust te leren en te ontwikkelen.

Toen spraken we over onze onderwijservaringen in het buitenland. Iedere Meester-Maxdocent heeft een andere achtergrond en tijdens onze studies hebben verschillenden van ons aan onderwijsprojecten gewerkt in ontwikkelingslanden. We bespraken de verschillen tussen onze lessen bij Meester Max en het onderwijs dat wij hebben gezien in bijvoorbeeld Namibië en Nicaragua. Eén van de ideeën die toen aan bod kwamen, is het steunen van een goed doel. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we een steentje bijdragen aan beter onderwijs voor ieder kind?

Al snel kwamen we bij Edukans terecht. Vanaf schooljaar 2020-2021 steunt Meester Max Edukans op twee verschillende manieren.

Schoolmaatjes

Voor kinderen in Ghana en Malawi is er op school vaak onvoldoende of zelfs geen lesmateriaal. Goed leren valt dan niet mee. Met de hulp van Edukans krijgen kinderen daarom een eigen schriftje dat eindeloos meegaat: een Correctbook. Door de pen met speciale inkt is alles wat je schrijft uit te wissen. Het bijzondere schriftje zorgt dat kinderen – vaak voor het eerst – actief meedoen in de les!

Vanaf schooljaar 2020-2021 gaan wij voor iedere nieuwe leerling bij Meester Max zo'n setje doneren aan Edukans.

“It’s magic!”
Een leerling uit Ghana


Actief én effectief leren met een Edukans Correctbook

"Teken 5 bomen in je Correctbook," zegt juf Patience uit Ghana. Meteen beginnen haar leerlingen fanatiek te tekenen. "Wis er nu 3 uit. Hoeveel bomen heb je over?" De rekenlessen van juf Patience waren nog nooit zo effectief. "Dankzij de Correctbooks durven de kinderen fouten te maken en out-of-the-box te schetsen; enorm goed voor hun motivatie en om zelfstandig te leren denken!"


World-Teacherprogramma

Edukans werkt aan goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Door te zorgen voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide en gemotiveerde docenten, betrokkenheid van ouders en relevante opleidingen voor jongeren.

Het World-Teacherprogramma draagt bij aan professionalisering van docenten. Het is een onvergetelijke 15-daagse studiereis waarin je als docent werkt met studenten en onderwijsprofessionals uit Nederland én het ontwikkelingsland aan beter onderwijs.

Tijdens de Meester-Maxdag 2021 zullen we bepalen welke docent mee gaat doen aan het Edukans World-Teacherprogramma. Deze docent bepaalt dan ook zelf of hij of zij naar Malawi, Suriname, Oeganda, Ghana of India gaat.

Voor ieder lesuur sparen we een euro voor het World-Teacherprogramma. We hopen in de zomer van 2021 de gelukkige docent te kiezen en dan zal de reis in 2022 plaats gaan vinden.

Heb je vragen over het World-Teacherprogramma of het Schoolmaatjesproject? Je kunt altijd een e-mail sturen naar rob@meestermax.nl of meer informatie vinden op de website van Edukans.


Interesse in online Nederlandse lessen voor expats?

Mocht je graag eens kennis maken en de mogelijkheden bespreken, neem dan contact met ons op . We raden aan om duidelijk aan ons door te geven hoe je kind het beste leert. Door ons zoveel mogelijk informatie te geven, kunnen wij je een gratis proefles aanbieden met de docent die het best past bij de leerstijl en de beschikbaarheid van de leerling.

Meester Max - Nederlandse les op maat - Edukans - Schoolmaatjes - IB Dutch
Meester Max Mail - Schrijf je nu gratis in
Wat maakt Meester Max uniek?