Een vierkante meter natuur voor iedere leerling

Wanneer je gedurende schooljaar 2020-2021 koos voor de online Nederlandse lessen van Meester Max, dan werd er in jouw naam een vierkante meter natuur beschermd via de website van EarthToday . Wij geven online Nederlandse lessen aan jong én oud. We dragen graag een steentje bij aan een betere wereld.


De planeet delen

Een van de thema's die bij IB Dutch - Language B centraal staat is 'De planeet delen'. Aan de hand van opdrachten die gebaseerd zijn op de vaardigheden spreken, luisteren, schrijven en lezen, wordt er onderzocht wat we bijvoorbeeld kunnen doen om onze planeet te beschermen. Dit thema wordt daarnaast in meerdere lessen ingezet. Zo spreken we over de opwarming van de aarde, de vervuiling van de zeeën, Boyan Slat en zijn mogelijke oplossingen en nog heel veel meer. Het is van belang dat de nieuwe generatie inzicht krijgt met betrekking tot wat er allemaal speelt op onze aarde.


EarthToday

Onlangs heeft EarthToday de mijlpaal van 1.000.000 m2 behaald. De missie van EarthToday is om tegen 2050 50% van onze planeet te beschermen. Het is belangrijk dat we in actie komen. Dankzij de bijdrage namens deze 50 leerlingen is de organisatie een stapje dichterbij wat betreft de cruciale veranderingen.


Het stukje grond dat dit schooljaar door onze leerlingen is beschermd met behulp van Earth Today ligt in het Amazoneregenwoud. De Yawanawá-stam waardeert en begrijpt de verbinding met de natuur. Deze unieke inheemse stam leeft niet alleen met de natuur, maar maakt er ook echt deel van uit. Ze beschermen het land al decennia lang en beschermen het Amazoneregenwoud tegen bedreigingen zoals bosbranden, illegale mijnbouw en houtkap. Door dit project te steunen, dragen wij bij aan het erkennen van de diepe wijsheid van het leiderschap van inheemse gemeenschappen.


Wist je dat ... ?

Wist je dat we ook andere goede doelen steunen? Voor iedere nieuwe leerling doneren we een wisbaar notitieboekje in samenwerking met stichting Edukans . Daarnaast sparen we voor het World Teacher programma van Edukans waarbij we hopelijk in schooljaar 2021-2022 een van onze docenten op reis kunnen sturen om bij te dragen aan een onderwijsprogramma in een van de ontwikkelingslanden.


Mocht je geïnteresseerd zijn in onze online Nederlandse lessen, neem dan gerust contact met ons op. We zullen je eerst een vragenlijst sturen. Door ons zoveel mogelijk informatie te geven, kunnen wij je een gratis proefles aanbieden met de docent die het best past bij de leerstijl en de beschikbaarheid van de leerling . Daarna kunnen we advies brengen met betrekking tot maatwerk toegespitst op jullie unieke situatie.

Meester Max - Nederlandse les op maat - Edukans - Schoolmaatjes - IB Dutch
Meester Max Mail - Schrijf je nu gratis in
Wat maakt Meester Max uniek?