De allerleukste taalspellen

Als je op zoek bent naar leuke en leerzame spellen, ben je aan het juiste adres. Op deze pagina vind je een overzicht met de allerpopulairste spellen waarmee je tegelijkertijd je taalvaardigheden kunt verbeteren. Leuk voor kinderen, expats én anderstaligen die de taal leren.

Hier vind je een overzicht van de leukste taalspelletjes die je online kunt kopen:

Bananagrams
Met behulp van 144 plastic lettertegels vorm je tegelijk met de andere spelers een eigen ''kruiswoordraadsel''. Als je al je letters hebt gebruikt, zal iedereen een nieuwe steen uit de voorraad moeten halen. Ook kun je letters ruilen, maar dan krijg je wel meer letters terug dan je inlevert. Als alle stenen uit de voorraad verdwenen zijn, wint de speler die als eerste alle tegels uit zijn eigen voorraad kwijt is.


Dobble

Dobble is een observatie - en snelheidsspel waarbij alle spelers gelijktijdig spelen. Er zijn 55 ronde kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je kunt verschillende spelvariaties spelen. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. Vervolgens mag je een kaart nemen, een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes die je kan spelen.


Scrabble

Scrabble is een oud en populair spel voor de hele familie. In Scrabble probeert iedere speler zoveel mogelijk punten te behalen. Hiervoor hebben ze echter maar beperkt de tijd. Wanneer de letters op zijn, is het spel voorbij. Iedere letter heeft zijn eigen waarde en de letters gebruik je om complete woorden mee te leggen. Zorg dat je handig gebruik maakt van het speelbord door worden te leggen op letter- en woordverdubbelaars. De speler die met de meeste punten eindigt wint.


Srabble Junio - Kindereditie

Iedereen speelt tegelijk en probeert zo snel mogelijk met DEZELFDE 7 letters het beste woord te vormen. Het spel bevat wisborden voor elke speler om hun scores van de ronde bij te houden, maar alleen het woord met de hoogste score wordt op het masterbord gelegd. Het is het klassieke spel met een compleet nieuwe twist! Perfect geschikt voor een spelletjesavond en een leuk cadeau voor taalliefhebbers van 10 jaar en ouder.


Wie is het?

Dit is het originele Wie is het? raadspel! Elke speler kiest een geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie de geheime figuur van de tegenstander is. Als je denkt dat je weet wie de tegenstander heeft gekozen, mag je raden. Maar pas op, want als je fout raadt, verlies je het spel!


Het grote taalspel

Wpeel dit spannende spel en scoor beter voor taal. Ga zo snel mogelijk van A naar Z. Dat lukt je door de vragen goed te beantwoorden. Voor elk goed antwoord mag je een plaats in het alfabet opschuiven én krijg je een letter. Probeer met je gewonnen letters woorden te maken, zodat je weer extra kunt scoren. Maar let op, misschien moet je een kanskaart trekken en dan kunnen er onverwachte dingen gebeuren. Heb je geluk of pech? Wie het eerst op Z komt, is de winnaar. Wat betekent Op een houtje bijten ? Hoe schrijf je het meervoud van tante? Welk lidwoord is onbepaald: de of het of een? Noem een werkwoord dat begint met een h. Wat is het tegenovergestelde van modern?


Het woordenspel

Vergroot spelenderwijs je woordenschat. Leg zoveel mogelijk samenstellingen, ofwel lijmwoorden, met de woordkaarten. Hoe langer hoe beter. Maak slim gebruik van de kaarten van je medespelers. Ook heel leuk om alleen te doen: scoor zoveel mogelijk punten in een bepaalde tijd.


Warrige Woorden Spelling

Spelenderwijs beter leren spellen. Oefen het onderscheid tussen ei/ij, ou/au, g/ch, b/p, d/t.
Dit is een slim taalspel met handig controlesysteem verpakt in een luxe doos.


Storycubes

Speel Rory's Story Cubes door de dobbelstenen te gooien en een verhaal te maken rondom de 9 zichtbare afbeeldingen. Er is maar één regel: er zijn geen foute antwoorden. Laat je creativiteit dus de vrije loop. Dankzij de onbeperkte mogelijkheden bieden de Story Cubes uren aan speelplezier voor alle leeftijden.


Het spreekwoordenspel

Je eigen boontjes doppen. Naast je schoenen lopen. Je hart vasthouden. Een gat in de lucht springen. Onze taal zit vol spreekwoorden en uitdrukkingen. In dit superleuke kaartspel worden ze allemaal uitgebeeld.

Welke ken jij? En wat betekenen ze? Verzamel zo veel mogelijk kaarten of punten, dan ben jij de winnaar. Intussen leer je spelenderwijs heel veel spreekwoorden en uitdrukkingen.


Tongbrekers

48 lekkerbekkende struikel- en stuiterzinnen. Probeer lastige zinnen uit te spreken zonder te struikelen over de woorden, en pak de meeste punten!


Praatprikkels

Het is leuk en belangrijk om met kinderen te praten. Deze 50 vragen zijn prikkelend voor kinderen en geven de aanzet voor nét een ander gesprek.

NT2 Taalspel

Grammatica saai? Welnee! Met het NT2 TAALSPEL oefen je op een leuke en actieve manier een aantal belangrijke basisprincipes van de Nederlandse grammatica: het vervoegen van werkwoorden en het toepassen van een juiste woordvolgorde. Een goede manier om informatie te onthouden is door die informatie uit te leggen aan anderen. De spelvorm van NT2 TAALSPEL creëert een situatie waarin uitleg een belangrijke rol speelt. Tijdens het spelen beoordelen en controleren de spelers elkaar continu. Hiervoor maken zij gebruik van eerder verworven kennis van grammaticaregels. Door deze kennis te delen en ter discussie te stellen, slijpen de regels verder in.


Overige typisch Nederlandse cadeaus

Rituals voor hem of haar

Typisch Nederlandse fietsbel

Mokkenpakket met vertaalde spreekwoorden

ABC Poster van Nederland

Kussenhoezen delftsblauw

Wandbordenset


Mocht je geen keuze kunnen maken? Dan kun je natuurlijk ook altijd een Bol.com Cadeaukaart geven. Zo kan diegene die je cadeau ontvangt zelf bepalen wat hij of zij krijgt en waar het wordt bezorgd.


Meester Max - Nederlandse les op maat - Kitty geeft les aan de hand van populaire Nederlandse muziek
Meester Max Mail - Schrijf je nu gratis in
Boeken over Nederland - Leuk cadeautje - cadeau Nederland - Typisch